Det är något lurt med strategi!


Strategi är viktigt, avgörande för överlevnad och tillväxt. Det vet alla, som äger den uppgiften. Men Roger L. Martin, en av våra ledande ”thinkers” inom strategi, menar att det är inte så strategisk planering vanligtvis hanteras. Istället, av både rädsla och bekvämlighet, reduceras strategi till någon form av planering med mål och budget - om än på lång sikt. Ett förödande sätt att lura sig själv och sin organisation.

Planering på lång sikt fokuserar på kostnader, resurser istället för kunder, möjligheter och undviker i nogsamt de smärtsamma valen och att gå utanför organisationens bekvämlighetszon. Det bidrar självklart inte att se runt hörnet och att positionera sig för en framtid. Strategi är att välja väg. Inom branding ofta om att välja bort i avsikt att nå en högra grad av differentiering. Ibland smärtsamt men nödvändigt.

Se Webinar "The Big Lie in Strategic Planning"!

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg