January 30, 2018

November 3, 2016

March 14, 2016

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Det är något lurt med strategi!

February 12, 2018

 

Strategi är viktigt, avgörande för överlevnad och tillväxt. Det vet alla, som äger den uppgiften. Men Roger L. Martin, en av våra ledande ”thinkers” inom strategi, menar att det är inte så strategisk planering vanligtvis hanteras. Istället, av både rädsla och bekvämlighet, reduceras strategi till någon form av planering med mål och budget - om än på lång sikt. Ett förödande sätt att lura sig själv och sin organisation.

 

Planering på lång sikt fokuserar på kostnader, resurser istället för kunder, möjligheter och undviker i nogsamt de smärtsamma valen och att gå utanför organisationens bekvämlighetszon. Det bidrar självklart inte att se runt hörnet och att positionera sig för en framtid. Strategi är att välja väg. Inom branding ofta om att välja bort i avsikt att nå en högra grad av differentiering. Ibland smärtsamt men nödvändigt.


Se Webinar "The Big Lie in Strategic Planning"!

 

 

Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square