Äg din egen kanal!


Att bygga och driva varumärket med framgång, kräver relevant kommunikation som både väcker intresse och i bästa fall innebär upplevelser. Mycket av den interaktionen drivs av företag på social medier - med minst sagt växlande eller inte ens mätbar framgång. Oavsett vilken plattform du idag fokuserar på i sociala media har du ingen kontroll. Varken över vem dina följare är eller vilka som nås av dina budskap (idag har endast 3-4% av dina följare ”möjlighet" att ta del av det du skriver).

Ännu värre: ditt företags investeringar blir helt bortkastade den dag algoritmerna byts ut eller ägaren till kanalen ändrar förutsättningarna. Vilket vi sett på Instagram som sedan årskiftet ökat antalet annonser 13-faldigt med ett strömavhopp som följd. Och till råga på allt, du har ingen kontroll på vem dina följare är. Så glöm allt som heter CRM eller personlig interaktion.

Kort sagt; du är i händerna på sociala kanaler som nu börjar kapitalisera genom att sälja ut alla medlemmar till högstbjudande annonsör. Det som var en gång var en plattform för sociala interaktioner människor emellan har blivit som vilken annonskanal som heslt. Vilket irriterar och gör att de snabbt tappar intresse.

U-tribe har en ny tjänst som heter PRO Buddy där det är du som äger din helt egna kanal för att bygga lojalitet med dina B2B-kunder och deras kunder i sin tur. Denna typ av egenägda sociala kanaler förutspås öka explosionsartat under 2017 för allt fler vill ta och ha kontrollen över sitt varumärkesbyggande och sitt sälj.

Läs mer...

Taggar:

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square